اپلای (apply) چیست، راهنمای جامع مراحل
آنچه در این مقاله می خوانید:
اپلای (apply) چیست؟ به چه شکل انجام میشود؟ برای اپلای تحصیلی چه مدارکی نیاز است؟ هزینه آن چقدر است؟ ددلاین از اصطلاحات اپلای (apply) چیست و به چه معناست؟ اگر که شما نیز جزو افرادی هستید که میخواهند برای تحصیل به خارج از کشور بروند اما با چگونگی انجام این پروسه و اصطلاحات آن آشنایی ندارند، مطالعه این مطلب به شما توصیه میشود چرا که اطلاعات کاملی درباره اپلای، نحوهی اپلای شدن و چگونگی اپلای گرفتن نگارش شده و به جواب کامل و جامعی در ارتباط با اپلای (apply) چیست؟ اپلای شدن چیست؟ اپلای گرفتن چیست؟ اپلای تحصیلی چیست؟ معنی اپلای چیست؟ دست پیدا خواهید کرد.
اپلای (apply) یا درخواست پذیرش چیست؟
اپلای (apply) چیست؟ اپلای تحصیلی چیست؟ اپلای شدن چیست؟ اپلای گرفتن چیست؟ معنی اپلای چیست؟ اینها تنها برخی از صورتهای سوال، برای فهمیدن معنای اپلای یا اپلای تحصیلی است. اپلای به درخواست پذیرش از دانشگاههای دیگر کشورها برای گرفتن ویزای تحصیلی و در نهایت تحصیل در آنها، اطلاق میگردد. در حقیقت زمانی که فردی پس از تحصیل در مقطعی برای دورهها و مقاطع بعدی تصمیم به مهاجرت و تحصیل در کشوری دیگر میگیرد، لازم است نخست از دانشگاه مورد نظر نامه پذیرش را دریافت کند یا به اصطلاح (اپلای شدن) توسط دانشگاه اپلای شود سپس با ارائه نامه و دیگر مدارک به سفارت و اداره مهاجرت برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام نماید.
چگونه اپلای کنیم؟
اپلای گرفتن چیست و چگونه انجام میشود؟ پس از پاسخ به سوال اپلای (apply) چیست و فهمیدن معنی اپلای، بهتر است با نحوهی اپلای شدن یا اپلای گرفتن آشنا شد. برای اپلای تحصیلی شخص لازم است علاوه بر برنامه ریزی، زمانبندی دقیقی نیز داشته و از آخرین مهلت (ددلاین) دانشگاه مورد نظر هم اطلاع داشته باشد. در واقع متقاضی اپلای تحصیلی پیش از هر کاری لازم است از شرایط تمامی دانشگاههای مد نظر خود آگاه شده و دانشگاههایی که تمایل بیشتری به تحصیل در آنها دارد را انتخاب نماید، سپس مدارک مورد نیاز برای هر یک را آماده نموده و با پرداخت هزینه لازم برای ارزیابی، به دانشگاههای مورد نظر ارسال کند. با این کار و ارسال مدارک به چندین دانشگاه شانس پذیرش متقاضی بالا میرود. البته باید توجه داشت که هر یک از دانشگاهها ددلاین مخصوص به خود را دارد و هزینهای جدا برای هر یک لازم است پرداخت شود.
مراحل اپلای
از مهمترین سوالات پرسیده شده توسط متقاضیان پذیرش تحصیلی بعد از سوال اپلای (apply) چیست و سوالاتی مشابه هم چون معنای اپلای چیست یا اپلای گرفتن به چه معنا میباشد، پرسش درباره مراحل اپلای و نحوهی اقدام برای آن است که در این بخش به آن پرداخته خواهد شد. لازم به ذکر است نحوه اپلای برای اکثر دانشگاه های خارجی به خصوص اپلای تحصیلی به کانادا، عموما” به یک شکل صورت می گیرد.
برای اخذ پذیرش و اپلای تحصیلی کانادا و یا دیگر کشورها، متقاضی لازم است مراحلی را به ترتیب انجام دهد:
- برنامهریزی برای اپلای
پیش از هر چیزی برای اپلای شدن، فرد باید به تحقیق و برنامه ریزی بپردازد. برای اپلای تحصیلی گزینههای بسیاری وجود دارند که متقاضی باید با در نظر گرفتن شرایط خود و با توجه به این نکته که تنها اخذ پذیرش از دانشگاه (اپلای گرفتن) کفایت نمیکند و در ادامه لازم است موافقت کشور مقصد برای دریافت ویزای تحصیلی اخذ گردد، چندین کشور و دانشگاه را انتخاب نموده. سپس نحوهی اخذ پذیرش از آنها، چگونگی دریافت ویزای تحصیلی از کشورهای انتخابی، میزان هزینه مورد نیاز برای اپلای، زندگی و تحصیل برای هر یک از دانشگاهها را مورد بررسی و برآورد قرار دهد و با شرایط خود سنجیده و مقایسه کند، در نهایت از میان آنها کشور و دانشگاهی که بیشتر با شرایط، خواستهها و اهدافش برای آینده تحصیلی و شغلی همخوانی و انطباق دارد را انتخاب کند.
- ثبت نام برای شرکت در آزمون زبان
آنگونه که در جواب اپلای (apply) چیست ذکر شده بود، اپلای همان درخواست پذیرش از یک دانشگاه یا موسسه خارجی برای تحصیل است و بالطبع برای تحصیل لازم است که فرد به زبان رسمی کشور مقصد آشنایی داشته باشد پس ارائه مدرکی معتبر در زمینه زبان ضروری است. این مدرک بر اساس کشور و دانشگاهی که مد نظر است، متفاوت خواهد بود به عنوان مثال آزمون های زبان مورد تایید کانادا برای اپلای دانشگاههای کانادا ،برای زبان انگلیسی آزمون های آیلتس، تافل، پی تی ای و برای زبان فرانسوی تف می باشد.
پس توصیه میشود هنگامی که شخص برای اپلای اقدام میکند به لیست مدارک زبان مورد تأیید دانشگاه مورد نظر توجه داشته باشد.
- ارتباط با اساتید دانشگاه مورد نظر برای اخذ فاند
همان گونه که در مقاله چگونه استاد راهنما برای اپلای پیدا کنیم توضیح داده شد، متقاضیان ادامه تحصیل در دانشگاه های خارجی، برای اخذ پذیرش در رشته های Thesis base و یا تحصیل در مقطع دکتری و تحصیل رایگان در کانادا و گرفتن فاند در دیگر کشورها، نیاز به پیدا کردن استاد و یا سوپر وایزر دارند. این متقاضیان باید با ارتباط با اساتید و دانشگاه در این خصوص مکاتبه نمایند.
- نگارش رزومه برای اپلای کردن
نگارش درست و دقیق رزومه از مهمترین مراحل پیش از دادن درخواست به دانشگاه مقصد است. در حقیقت رزومه کاملی که تمامی اطلاعات لازم از متقاضی را شامل گردد میتواند به دریافت پذیرش از دانشگاه کمک کند. چرا که تصویری درست از متقاضی را در ذهن مسئولین مربوطه ایجاد خواهد کرد.
- نوشتن انگیزه نامه
متقاضی میبایست پیش از اقدام نهایی و ارسال مدارک، انگیزه نامه تحصیلی خود را تدوین کرده و بنویسید. در این نامه متقاضی لازم است با رعایت اصل صداقت و راستی، به شرح مختصر اهداف تحصیلی و کاری خود در آینده بپردازد. متقاضیان برای موفقیت در این مسیر، باید در نحوه نگارش انگیزه نامه تحصیلی از افراد با تجربه مشاوره بگیرند.
- آماده کردن مدارک مورد نیاز و ترجمه آنها
پس از نگارش رزومه و انگیزه نامه نوبت به آماده کردن تمامی مدارک مورد نیاز بر اساس لیست ارائه شده توسط دانشگاه، میرسد. متقاضی باید مدارک را آماده نموده و ترجمه کند.
- پر کردن فرم درخواست پذیرش
پس از آماده کردن تمامی مدارک نوبت به پر کردن فرم درخواست پذیرش تحصیلی میرسد. هر دانشگاهی فرم مخصوص خود را در ارتباط با اپلای دارد. متقاضی میبایست به دقت آن را با اطلاعات درست کامل کند زیرا وجود ناهمخوانی بین اطلاعات و مدارک ممکن است منجر به رد شدن درخواست شود.
- پرداختن هزینه بررسی درخواست اپلای (ادمیشن فی)
بعد از آماده کردن تمامی مدارک و فرمهای مورد نیاز، برای آنکه توسط دانشگاه مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرند و در صورت موافقت، نامه پذیرش ارسال گردد، متقاضی پذیرش تحصیلی باید مبلغی را با استفاده از کارتهای اعتباری بین المللی به حساب دانشگاه واریز نماید.
- دریافت توصیه نامه تحصیلی
از دیگر مراحل برای اپلای تحصیلی ( apply ) اقدام برای دریافت توصیه نامه از استاد یا کارفرما و ارسال آن به همراه مدارک مورد نیاز به دانشگاه مقصد است. این نامه توسط استاد یا کارفرمای فرد متقاضی نگاشته میشود و در آن به ویژگیهای شخصیتی، مهارتها و تواناییهای فرد اشاره میشود.
بیشتر بخوانید: توصیه نامه تحصیلی کانادا چیست و چه تاثیری در اپلای دارد؟
- ارسال تمامی مدارک به دانشگاه مورد نظر
در مرحله آخر برای اخذ پذیرش از دانشگاه مدارک برای ارزیابی و بررسی ارسال شده و متقاضی منتظر دریافت جواب از سمت دانشگاه خواهد بود. عمدتا یک تا دو ماه بعد نتیجه مشخص میشود و در صورت موافقت فرد برای اخذ ویزای تحصیلی لازم است به سرعت اقدام کند.
نکتهای که متقاضیان لازم است به آن توجه کنند آخرین مهلت یا ددلاین دانشگاه است. در واقع شخص متقاضی بهتر است ماهها قبل از شروع سال یا ترم تحصیلی دانشگاه مقصد برای آماده سازی مدارک و گرفتن مدرک زبان اقدام کند چرا که قطعا پروسهی اپلای کردن، فرآیند سخت و زمان بری است.
ازآنجایی که انجام مراحل فوق نیاز به تجربه و آگاهی از نکات مهم در این پروسه دارد، متقاضیان برای موفقیت در این مسیر می بایست از افراد با تجربه، در پروسه گرفتن پذیرش و ویزای دانشجویی استفاده نمایند. موسسه مهاجرتی یوکن خدمات پذیرش تحصیلی کانادا و استرالیا و درخواست ویزای دانشجویی کانادا و استرالیا به به شرح زیر توسط مشاور رسمی مهاجرت، خانم نازنین بیتاژیان ارائه می کند. جهت آگاهی از هزینه خدمات فوق با ما در تماس باشید.
گروه خدمات | نوع خدمات |
پروسه پذیرش تحصیلی | نگارش توصیه نامه تحصیلی |
پروسه پذیرش تحصیلی | نگارش انگیزه نامه تحصیلی |
اخذ پذیرش | پکیج گرفتن پذیرش تحصیلی از صفر تا صد |
پروسه ویزای دانشجویی | مشاوره و ویرایش فرم های درخواست ویزا |
پروسه ویزای دانشجویی | ویرایش و نگارش استادی پلن |
اخذ ویزا | پکیج انجام درخواست ویزای دانشجویی از صفر تا صد |
مدارک مورد نیاز برای اپلای
اگر چه مدارک مورد نیاز برای اپلای تحصیلی به مقطع و دانشگاه مرتبط است اما مدارک و مستندات مهمی وجود دارند که برای انواع اپلایها از هر دانشگاه یا موسسهای صدق میکنند و لازم است متقاضی پیش از اقدام آنها را آماده کرده باشد. در این بخش و پس از ارائه پاسخی درست و مناسب به اپلای (apply) چیست؟ به بررسی مهمترین مدارک مورد نیاز برای اپلای پرداخته خواهد شد.
- همانطور که در پاسخ به سوال اپلای (apply) چیست؟ گفته شد، معنای اپلای تحصیلی درخواست پذیرش از یک دانشگاه خارجی برای تحصیل در آن است، پس قطعا یکی از مهمترین مدارک مورد نیاز برای تأیید هویت فرد مدرک هویت بین المللی او یعنی پاسپورت است. پاسپورت شخص متقاضی میبایست معتبر و با مدت اعتبار حداقل شش ماه باشد. ارائه یک نسخه کپی معتبر برای اخذ پذیرش کفایت میکند.
- مدرک تحصیلی مقطع قبلی به علاوه ریز نمرات از دیگر مدارک مورد نیاز برای اپلای میباشند که فرد میبایست آنها را ترجمه کرده و به همراه دیگر مدارک برای بررسی به دانشگاه ارسال کند. نکته قابل ذکر اینکه میزان معدل مقطع قبلی بر اپلای شدن یا نشدن فرد تأثیر بسزائی دارد.
- نگارش و ارائه انگیزه نامه تحصیلی که مختصرا SOP خوانده میشود از دیگر مدارک لازم برای اپلای میباشد که وجود آن و نگارش درست و صحیح آن شانس اخذ پذیرش از دانشگاه و دریافت بورسیه را بالا میبرد. در انگیزه نامه فرد متقاضی شرح حالی از خویش و اهدافی که در سر دارد از اهداف تحصیلی گرفته تا برنامههای کاری آینده را مختصر و درست بیان خواهد کرد. صداقت در نگارش انگیزه نامه بسیار مهم است بهگونهای که اگر مسئولین مربوطه در صداقت و درستی گفتار متقاضی شک کنند، درخواست او را رد خواهند نمود.
- ارائه توصیه نامه تحصیلی (letter of recommendation) از ضروریات اپلای تحصیلی به ویژه برای مقاطع بالا همچون دکتری است. این مدرک مهم در واقع نامهای است که نگارنده آن عموما یکی از اساتید یا کارفرمایان شخص متقاضی است و محتوای آن نظر استاد درباره فرد میباشد. در حقیقت دانشگاه با خواندن این نامه با شخصیت، مهارتها، توانایی ها و دانش متقاضی از نگاه استاد یا کارفرمای شخص آشنا میشود.
- مدرک زبان
زمانی که فرد برای اخذ پذیرش از دانشگاهی اقدام میکند لازم است مدرک زبان خارجی (عموما انگلیسی) معتبری که نشان دهندهی میزان مهارت او در زبان است را ارائه دهد. از جمله مدارک معتبر و بین المللی زبان که شخص میتواند برای آن اقدام کند میتوان به آیلتس و تافل اشاره کرد.
- از دیگر مدارک لازم برای اپلای، رزومه میباشد که فرد متقاضی در آن به بیان شرایط سنی، میزان تحصیلات، مهارتها و تواناییها، مقالههای نگارش شده و برخی دیگر از مشخصات و فعالیتهایی که انجام داده است، خواهد پرداخت.
زمان مناسب برای اپلای
در این بخش و پس از رسیدن به جواب پرسشهایی چون اپلای (apply) چیست؟ به بررسی زمان مناسب برای اپلای پرداخته خواهد شد.
چه زمانی برای اپلای مناسب است؟ آیا متقاضی دریافت پذیرش تحصیلی در هر زمان از سال میتواند اپلای ( apply ) کند؟ یا شانس پذیرش و قبولی در اوقات خاصی بیشتر خواهد بود؟ برای پاسخ لازم است گفته شود که زمان مناسب اپلای برای هر دانشگاهی متفاوت است و متقاضی پیش از هر چیزی باید از ددلاین (آخرین مهلت و زمان تعیین شده از سوی دانشگاه برای درخواست پذیرش یا ارسال مدارک) دانشگاه مورد نظر خود آگاه گردد و بر اساس آن مدارک مورد نیاز و بیان شده از سوی دانشگاه را آماده و ارسال کند چرا که اگر ددلاین تعیین شده توسط دانشگاه سر رسیده باشد دانشجو یک ترم یا یک سال تحصیلی را از دست میدهد.
عموما برای دانشگاههای کانادا و آمریکا ددلاین اعلام شده پانزدهم ژانویه، برای بسیاری از دانشگاههای کشور ایتالیا اواسط ماه می و برای اکثر دانشگاههای ترکیه یک آگوست گفته شده است.
هزینه اپلای چقدر است؟
پس از آشنایی با پروسه اپلای( apply ) و رسیدن به پاسخ سوالات مشابهی چون اپلای (apply) چیست؟ اپلای گرفتن چیست؟ اپلای تحصیلی چیست؟ اپلای شدن چیست؟ نوبت به هزینه اخذ پذیرش یا همان اپلای میرسد. درباره هزینه اپلای نمیتوان به طور قطعی اظهار نظر کرده یا مبلغی را مشخص نمود چون که هر یک از دانشگاهها برای بررسی مدارک و اپلای تحصیلی دانشجوی متقاضی هزینهای از صد تا دویست دلار دریافت خواهد کرد و میزان آن کاملا به دانشگاه بستگی دارد.
این مبلغ در صورتی که درخواست متقاضی برای اپلای شدن رد شود نیز به او برگشت داده نمیشود زیرا این مقدار مبلغ، هزینه زمان و وقتی است که مسئولان پذیرش دانشجویان خارجی برای بررسی پروندهها میگذارند.
البته به جز این مبلغ که در اصطلاحات اپلای به آن ادمیشن فی میگویند هر یک از متقاضیان مبالغ و هزینههایی را برای کارهای دیگر نظیر ترجمه مدارک قابل ارائه، گرفتن مدرک زبان معتبر و … میپردازند که بخشی از هزینه اپلای میتوان به شمار آورد.
رایج ترین اصطلاحات اپلای
در هنگام اپلای کردن، متقاضی اپلای و پذیرش تحصیلی با اصطلاحاتی رو به رو میشود که ممکن است درک صحیحی درباره آنها نداشته باشد و معنای آنها را متوجه نشود و همین امر سبب ایجاد مشکلاتی برای او در زمان اپلای شود بدین منظور دانستن معنا و مفهوم رایج ترین اصطلاحات اپلای از ضروریاتی است که یک فرد برای اپلای تحصیلی باید آنها را بداند.
transcript برای اپلای چیست
Transcript برای اپلای (apply) چیست؟ transcript یکی از اصطلاحات رایج برای اپلای کردن است که به ریز نمرات متقاضی پذیرش تحصیلی اشاره دارد. در واقع زمانی که فرد برای اپلای شدن اقدام میکند از مهمترین مدارکی که باید ارائه دهد ریز نمرات است که در ابتدا ترجمه شده و سپس برای دانشگاه یا موسسه آموزشی ارسال میگردد. به این ریز نمرات اصطلاحا transcript گویند.
ددلاین اپلای چیست
ددلاین از اصطلاحات اپلای (apply) چیست؟ ددلاین (deadline) از دیگر اصطلاحات رایج است که به آخرین مهلت اعلام گردیده از سوی دانشگاه مورد نظر برای تکمیل فرآیند اخذ پذیرش نظیر کامل کردن اطلاعات یا ثبت نام در دانشگاه اطلاق میشود.
توصیه نامه تحصیلی (letter of recommendation)
توصیه نامه تحصیلی که به اختصار LOR گفته میشود از دیگر اصطلاحات رایج در اپلای است که به یک یا دو نامهای که در زمان انجام فرآیند اپلای توسط برخی از اساتید یا کارفرمایان فرد متقاضی نوشته شده و به عنوان تأئیدیهای بر مهارتها، تواناییها و دستاوردهای او همراه با دیگر مدارک برای دریافت پذیرش ارسال میشوند، اشاره دارد.
ادمیشن (Admission)
ادمیشن همان دریافت پذیرش است که متقاضی با ارسال درخواست به علاوه مدارک مورد نیاز به دانشگاه مد نظر به دنبال دریافت آن است.
اپلای (apply)
معنی اپلای (apply) چیست؟ اپلای که در این مقاله به طور جامع به آن پرداخته شد، مهمترین و پرکاربردترین اصطلاح در پذیرش تحصیلی از یک دانشگاه خارجی است که به دادن درخواست پذیرش و ثبت آن که عموما به شکل آنلاین قابل انجام است گفته میشود.
اپلای مستر و دکتری چیست؟
به اپلای و درخواست پذیرش از دانشگاه برای تحصیل در مقطع ارشد، اپلای مستر و به اپلای شدن از دانشگاه خارجی برای تحصیل در مقطع دکتری اپلای دکتری گفته میشود. اصلیترین مراحل اپلای برای این دو مقطع نیز همانند آنچه که در بخشهای قبل گفته شد میباشد. برای اپلای مستر هم دانشجویان کارشناسی و هم آنهایی که دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند میتوانند اقدام کنند البته شانس پذیرش فارغ التحصیل ارشد برای دوره مستر دانشگاه خارجی کمتر از فارغ التحصیل کارشناسی میباشد چرا که لازم است دلایل قانع کنندهای برای انجام این کار ارائه دهد و یا به طور کامل نامی از مدرک قبلی به میان نیاورد که در این صورت میبایست به گونهای گپ یا فاصلهای زمانی ایجاد شده میان دو دوره کارشناسی و ارشد را بپوشاند. برای اپلای دکتری نیز علاوه بر فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد آنهایی که دوره کارشناسی را به اتمام رساندهاند در صورت داشتن شرایط، با استفاده از دایرکت به دکترا (اپلای مستقیم) میتوانند اقدام نمایند.
موسسه مهاجرتی یوکن، ارائه دهنده خدمات اپلای
موسسه مهاجرتی یوکن UCAN IMMIGRATION SERVICES تحت نظارت خانم نازنین بیتاژیان مشاور رسمی مهاجرت کانادا، فارغ التحصیل رشته حقوق مهاجرت از کانادا و استرالیا، فعالیت می کند.
موسسه مهاجرتی یوکن با دو دفتر مهاجرتی ثبت شده در کانادا و استرالیا و با سال ها تجربه در خصوص اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی، اخذ بورسیه تحصیلی، انجام پرونده های مهاجرتی و اقامتی، ویزای سرمایه گذاری، ویزای استارتاپ، ویزای هنرمندان، ویزای ورزشکاران، جاب آفر کانادا، خدمات دریافت پاسپورت، ویزای توریستی و کارت پی آر PR ، آماده ارائه خدمات مشاوره تحصیلی در مقاطع تحصیلی مدارس تا تحصیلات تکمیلی و نگارش انگیزه نامه تحصیلی کانادا، استادی پلن و غیره می باشد. متقاضیان می توانند جهت آگاهی از شرایط خود برای برنامه های مهاجرتی و اقامتی، با مشاور این مجموعه مشاوره آنلاین داشته باشند.
اپلای به پروسه مهاجرت تحصیلی از قبیل پذیرش تحصیلی و ویزای تحصیلی گفته می شود؟
اپلای شدن به پروسه بررسی مدارک دانشجو توسط دانشگاه گفته می شود
اخذ پذیرش از دانشگاه و دریافت تاییدیه نهایی پذیرش از دانشگاه را اپلای گرفتن می گویند.
به صورت خلاصه مراحل اپلای شامل : آماده سازی مدارک جهت اپلای شدن نظیر توصیه نامه ، انگیزه نامه و رزومه دانشجویی در مرحله پذیرش دانشجویی و در نهایت اپلای برای ویزای دانشجویی و آماده سازی فرم های ویزا و استادی پلن می باشد.
هزینه اپلای شدن برای پذیرش از موسسات آموزشی با توجه به نوع موسسه از ۱۰۰ تا ۳۰۰ دلار است . و هزینه اپلای گرفتن ویزای دانشجویی شامل هزینه ویزا و انگشت نگاری در حدود ۲۳۰ دلار است.
با توجه به این که برنامه های مهاجرتی هر لحظه از زمان امکان تغییر دارند برای اطلاعات به روز و تکمیلی با مشاورین ما در موسسه مهاجرتی یوکن تماس بگیرید.