1 2 3 12

کانادا

درباره کشور کانادا

کشور کانادا بزرگ‌ترین کشور آمریکای شمالی و دومین کشور بزرگ جهان است. این کشور ایمن است و از لحاظ رفاه و سطح کیفیت زندگی جزو برترین کشورهای دنیا به شمار می‌رود. تنوع فرهنگی در آن بالا بوده و مردم آن عمدتا مهربان و سخت‌کوش هستند. کانادا به کشوری مهاجر پذیر مشهور است. در مجموع حدود 90 درصد از کل جمعیت کانادا را مهاجران یا نواده‌های آنان تشکیل می‌دهند، البته تعداد افراد بومی کانادا همچنان در کشور حضور دارند و تعدادشان زیاد است.

طبیعت و حیات وحش کانادا متنوع و فوق العاده است. این کشور دارای 561 دریاچه و بالغ بر 243 هزار کیلومتر خط ساحلی است. تحصیل و آموزش در کانادا از اهمیت بالایی برخوردار است و در سطح بسیار خوب ارائه می‌شود. اقتصاد این کشور قوی بوده و علاوه بر پایین بودن میزان بیکاری، فرصت‌های شغلی فراوانی برای افراد متخصص و ماهر بومی و بین المللی در حوزه‌های مختلف وجود دارد. در همین راستا و برای شناخت بیشتر این کشور مهاجر پذیر و محبوب در این مطلب به معرفی جامع آن پرداخته خواهد شد.

موقعیت جغرافیایی کشور کانادا

از لحاظ جغرافیایی کشور کانادا در نیمه بالای آمریکای شمالی واقع شده است. این کشور وسیع با سه اقیانوس آرام، اطلس و همچنین اقیانوس منجمد شمالی هم‌مرز است. در حقیقت کانادا دارای طولانی‌ترین خط ساحلی جهان است که بالغ بر 240 هزار کیلومتر می‌باشد. همچنین این کشور از جنوب با ایالات متحده آمریکا همسایه است و طولانی‌ترین مرز زمینی جهان نیز مرز میان این دو کشور با حدود 9000 کیلومتر است.

موقعیت جغرافیایی کشور کانادا

مساحت کشور کانادا

کانادا با مساحت 9984670 کیلومتر مربع دومین کشور وسیع جهان پس از روسیه، با مساحتی بالغ بر هفده میلیون کیلومتر مربع است. البته وسعت کانادا به معنای پر جمعیت بودن آن نیست! چرا که به دلیل نزدیکی به قطب شمال برخی از مناطق خالی از سکنه هستند. همچنین به جهت هم مرز بودن با کشور آمریکا اکثریت مردم کانادا در بخش‌های جنوبی کشور سکونت دارند و در آن بخش‌ها متمرکز هستند. در حقیقت بیان شده که حدود 80 درصد از زمین‌های این کشور خالی از سکنه هستند.

استان‌های کشور کانادا

کانادا دارای 10 ایالت (استان) و 3 قلمرو در بخش شمالی کشور است که هر یک از آن‌ها قدرت، قوانین و اختیارات مخصوص به خود را دارند. در واقع می‌توان آن‌ها را 13 منطقه سیاسی مجزا دانست که ده منطقه اخیارات خود را از قانون اساسی کنفدراسیون کانادا اخذ نموده و سه منطقه (قلمروهای شمالی) قوانین خود را از پارلمان این کشور دریافت کرده‌اند.

نوناووت بزرگ‌ترین منطقه سیاسی و مسکونی در کانادا است که حدود بیست و یک درصد از کل مساحت کانادا را از آن خود کرده‌ است. ایالت کبک بزرگ‌ترین استان و ایالت پرنس ادوارد که جزیره‌ای است در بخش شرقی کانادا، با حدود 6000 کیلومتر مربع ،کوچک‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود.

استان‌ها و قلمروهای کانادا بر اساس میزان مساحت عبارتند از: نانووات، کبک، مناطق شمال غربی، انتاریو، بریتیش کلمبیا، آلبرتا، ساسکاچوان، مانیتوبا، یوکان، نیوفاندلند و لابرادور، نیوبرانزویک، نوا اسکوشیا و جزیره پرنس ادوارد.

استان‌های کشور کانادا

جمعیت و زبان رسمی کانادا

در کانادا حدود 38 میلیون نفر ساکن هستند که این مقدار جمعیت نسبت به مساحت کل که نزدیک به ده میلیون کیلومتر مربع است، بسیار کم است و نشان‌دهنده‌ی تراکم جمعیتی پایین در این کشور است. در واقع اگر چه مساحت کانادا بسیار زیاد است اما اکثریت بخش‌های آن خالی از سکنه هستند و مردم آن بیش‌تر در بخش‌ جنوبی که هم‌مرز با آمریکا است، زندگی می‌کنند.

استان انتاریو با بیش از 14.5 میلیون نفر پر جمعیت‌ترین استان کانادا به شمار می‌رود در حالی که ایالت کبک با 8.5 میلیون نفر رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. غربی‌ترین استان یعنی بریتیش کلمبیا با 5.1 میلیون نفر رتبه سوم و استان‌های دشتی و مرکزی کانادا یعنی آلبرتا، مانیتوبا و ساسکاچوان در رتبه‌های چهارم تا ششم از لحاظ جمعیتی قرار دارند. پس از این استان‌ها چهار استان شرقی که عبارتند از: نوا اسکوشیا، نیوبرانزویک، نیوفاندلند و جزیره پرنس ادوارد قرار گرفته‌اند و در نهایت سه قلمرو شمالی کانادا رتبه‌های یازدهم تا سیزدهم را از آن خود کرده‌اند.گفته شده که جمعیت هر یک از این قلمروها از 50000 نفر فراتر نیست.

و اما درباره زبان مردم کانادا لازم است گفته شود که این کشور دو زبان رسمی دارد، انگلیسی و فرانسوی. در واقع برای برقراری ارتباط با مردم، اشتغال یا تحصیل می‌بایست به یکی از این دو زبان تسلط داشت چرا که تمامی موسسه‌های دولتی فدرال و بسیاری از مشاغل، خدمات را به دو زبان ارائه می‌دهند.

لهجه‌های چینی، پنجابی، اسپانیایی، عربی و تاگالوگ از دیگر زبان‌های مادری رایج در کانادا هستند. البته در کنار این زبان‌ها، زبان‌های بومی کری (Cree) و اینوکتیتوت رواج دارند.

آب‌وهوای کشور کانادا

کشور کانادا به جهت وسعت و بزرگی، دارای آب و هوای متنوعی است. بخش شمالی کانادا زمستان‌های بسیار سردی دارد و تابستان‌های آن خنک و کوتاه است. بخش‌های جنوبی اما گرم‌تر است و آب و هوای قاره‌ای بر قسمت‌های مرکزی (دشت‌های داخلی) حاکم است به همین دلیل زمستان‌ها هوا سرد و برفی و تابستان‌ها گرم با بارش‌های به نسبت کم هستند. در سواحل غربی کانادا عموما آب و هوا معتدل و بارانی است و در کوهستان‌ها به ندرت برف می‌بارد. تابستان‌ها دما حداکثر 23 درجه سانتی‌گراد و زمستان‌ها 7 درجه سانتی‌گراد خواهد بود.

درباره آب و هوای کانادا می‌توان این‌چنین گفت: اگر چه متوسط دمای زمستان و تابستان در کل کانادا بر اساس موقعیت مکانی متفاوت است اما بخش عظیمی از این کشور دارای آب و هوای قاره‌ای است و چهار فصل سال را در مناطق مختلف این کشور می‌توان مشاهده و تجربه کرد.

آب و هوای کشور کانادا

کشورداری و قوانین کشور کانادا

سیستم حکومتی کانادا، دموکراتیک است. در واقع سلطنت مشروطه با ریاست و فرمانداری ملکه الیزابت دوم بر این کشور حاکم است. شهر اتاوا پایتخت این کشور است و پارلمان آن متشکل از مجلس عوام با 338 نماینده منتخب و سنا است. اعضای این پارلمان هر چهار سال یک بار انتخاب می‌شوند. رئیس دولت کانادا، نخست وزیر آن است که معمولا رهبر حزبی است که حداکثر تعداد کرسی‌ها را در مجلس عوام دارد. نخست وزیر یا همان رئیس دولت کانادا، کابینه وزرا را که متشکل از 20 تا 30 وزیر است را تشکیل داده و منصوب می‌کند. این کابینه سیاست‌های دولت فدرال را توسعه می‌دهد و در برابر مجلس عوام مسئول است.

هر یک از 10 استان و 3 قلمرو کانادا دارای مجلسی برای قانون‌گذاری تحت رهبری نخست وزیر است. دولت‌های استانی و منطقه‌ای کانادا مسئول بخش آموزش و تحصیل، مراقبت‌های بهداشتی، استانداردهای کار و اشتغال، خدمات اجتماعی و … است.

قوانین کشور کانادا

واحد پول کشور کانادا

واحد پول کانادا، دلار کانادا است که با CAD نمایش داده می‌شود و به عنوان یک ارز معیار در نظر گرفته می‌شود به این معنا که بسیاری از بانک‌های مرکزی در کل جهان آن را به عنوان ارز ذخیره نگه می‌دارند. نام مستعار آن «Loonie» است و برای نشان دادن یک دلار کانادا که برابر با 100 سنت است، به کار گرفته می‌شود.

سیاست پولی کانادا و ارزش دلار کانادا به شدت تحت تاثیر قیمت جهانی کالاها است. هر یک دلار کانادا برابر با 0.78 دلار آمریکا است و 33129.72 ریال ایران است.

مذهب رسمی کشور کانادا

بر اساس جدیدترین نظرسنجی‌ها بیش از نیمی از کانادایی‌ها به دین مسیحیت هستند. البته گفته شده که تعداد این افراد رو به کاهش است و تعداد بسیاری از آنان مدعی شده‌اند که دینی ندارند. همچنین علاوه بر مسیحیت، سهم قابل توجهی از شهروندان کانادایی به ادیان دیگری چون اسلام، هندو، بودا و یهودیت هستند.

در واقع و طبق نظر سنجی‌هایی که در سال های مختلف انجام گرفته، دو سوم کانادایی‌ها معتقد هستند که برای برخوردار بودن از ارزش‌های خوب و با اخلاق بودن نیازی به ایمان به خدا نیست. از هر ده کانادایی نیز حدود سه نفر با این نظر مخالفت نموده و داشتن ارزش‌های خوب را مرتبط با اعتقاد به خدا و ایمان به او بیان کرده‌اند.

اقتصاد کشور کانادا

کانادا اقتصاد توسعه یافته و قدرتمندی دارد و یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان به شمار می‌رود. بر اساس داده‌های موجود در بانک جهانی تولید ناخالص داخلی در کانادا به بیش از یک‌ونیم تریلیون دلار در سال می‌رسد که باعث شده این کشور به یکی از ده اقتصاد برتر جهان بدل شود. اقتصاد این کشور به شدت وابسته به تجارت بین‌المللی است و صادرات، واردات کالا و خدمات هر یک حدود یک سوم از تولید ناخالص داخلی را تشکیل داده‌اند. آمریکا، چین و بریتانیا سه شریک تجاری بزرگ کانادا هستند و صنایع مهم و بزرگی که سهم ویژه‌ای در تولید ناخالص داخلی کانادا دارند، املاک و مستغلات، تولید، معدن و استخراج نفت و گاز بیان شده‌اند.

علاوه بر صنایع اصلی، کشاورزی، فناوری اطلاعات و حتی توریسم بر رشد اقتصادی این کشور موثر هستند.
ناگفته نماند که اپیدمی کویید-19 در نیمه اول سال 2020 میلادی بر اقتصاد کشور کانادا همچون دیگر کشورهای جهان تاثیر منفی گذاشت اما این تاثیر مدت زیادی طول نکشید و اقتصاد کانادا از نیمه دوم همان سال رشد اقتصادی خود در بخش‌های مختلف را از سر گرفت.

اقتصاد کشور کانادا

وضعیت اشتغال در کشور کانادا

وضعیت اشتغال در کشور کانادا، در کل خوب گفته شده است. نرخ اشتغال در این کشور به طور متوسط از سال 1976 تا 2022 میلادی برابر با 60.26 درصد است که در ابتدای سال 2008 میلادی به بالاترین میزان یعنی 63.50 درصد و در آوریل 2020 میلادی به پایین‌ترین مقدار رسیده است. همچنین نرخ بیکاری در کانادا حدود 6 درصد است که نشان‌دهنده‌ی به سامان بودن وضعیت کار و اشتغال است. در واقع به جهت رشد و توسعه اقتصادی و اضافه شدن فرصت‌های شغلی جدید در حوزه‌های مختلف به ویژه بخش خدمات و بالا رفتن نرخ مهاجرت، فرصت‌های شغلی بسیاری برای ارائه خدمات مطلوب در زمینه‌های گوناگون به وجود آمده‌اند که نیاز به نیروی متخصص، ماهر و کارآمد را بالا می‌برد.

البته وضعیت اشتغال در استان‌ها و شهرهای مختلف کانادا و برای حرفه‌ها و تخصص‌های گوناگون متفاوت است. به همین جهت اگر که فردی متقاضی مهاجرت کاری به کانادا است، می‌بایست پیش از اقدام از شرایط موجود برای رشته و تخصص کاری خاص اطلاعات درست و جامعی به دست آورد.

فرهنگ کشور کانادا

کانادا جامعه‌ای است با تنوع فرهنگی بالا. فرهنگ کانادا را در وسیع‌ترین معنای خود، می‌توان آمیزه‌ای از فرهنگ‌های بریتانیایی، آمریکایی و فرانسوی دانست که موثر بر تمامی جنبه‌های کار و زندگی مردم است و با آن‌ها در هم آمیخته است. همچنین شهروندانی که از کشورهای دیگر به این کشور مهاجرت کرده‌اند بخشی از فرهنگ مبداء را به همراه خود آورده‌اند و سبب ترکیب آن با فرهنگ کانادایی شده‌اند.

به عنوان مثال ایتالیایی‌ها بخشی از فرهنگ غذایی خود را به این کشور آورده‌اند و یا چینی‌های مهاجر که تعدادشان کم هم نیست، سنت‌ها و جشن‌های باستانی خود را با فرهنگ کانادایی تلفیق کرده‌اند. به همین جهت و به سبب مهاجر پذیر بودن این کشور، کانادا چند فرهنگی را به رسمیت شناخته و از تمامی اقوام حمایت می‌کند. امروزه مردم کانادا با هر قومیت و زبانی به عنوان شهروندان کانادایی تفاوت‌ها را پذیرفته و در کنار هم دوستانه زندگی می‌کنند.

مهم‌ترین شهرهای کشور کانادا

کانادا کشور بزرگی است . پس انتظار می‌رود که شهرهای کوچک و بزرگ بسیاری در آن وجود داشته باشد که هر یک از آن‌ها در نوع خود منحصر به فرد بوده و می‌تواند برای بسیاری از مهاجران و حتی ساکنان بخش‌های دیگر کانادا، به عنوان مقصدی برای تحصیل، کار یا زندگی شناخته شود. در این میان برخی از شهرها با در نظر گرفتن معیارهای مهمی چون وضعیت اقتصادی، تاثیر فرهنگی، اهمیت تاریخی، موقعیت مکانی و مواردی از این قبیل جزو مهم‌ترین شهرهای کانادا به شمار می‌روند که در ادامه به معرفی برخی از آن‌ها پرداخته خواهد شد.

  1. تورنتو
    تورنتو در استان انتاریو واقع شده است و به عنوان پر جمعیت‌ترین شهر کانادا شناخته می‌شود. این شهر یکی از چند فرهنگی‌ترین شهرهای جهان می‌باشد که در حوزه‌های مختلفی چون تجارت، فناوری، امور مالی و سرگرمی پیشرو در سطح جهان است. هر ساله علاوه بر گردشگران، افراد بسیاری برای کار، تحصیل و زندگی به این شهر مهاجرت می‌کنند. ناگفته نماند که ساکنان این شهر تابستان‌های گرم و زمستان‌هایی سرد را تجربه می‌کنند.
  2. ونکوور
    ونکوور شهری ساحلی با مناظری زیبا، مردمی مهربان و آب و هوایی معتدل است که در گوشه جنوب غربی کانادا و در استان بریتیش کلمبیا واقع شده است. این شهر به جهت موقعیت بندرگاهی مهمی که دارد، از اقتصاد قدرتمندی در حوزه‌های مختلف نظیر تجارت، فناوری، صنعت فیلم‌سازی برخوردار است.
    شهر ونکوور به جهت ساحلی بودن دارای تابستان‌هایی کوتاه و زمستان‌هایی بلند و سرد است.
  3. اتاوا
    شهر اتاوا در استان انتاریو واقع شده است و به عنوان پایتخت سیاسی کانادا شناخته می‌شود. این شهر از تمیزترین شهرهای جهان و یکی از بزرگ‌ترین شهرهای کشور کانادا می‌باشد. در این شهر دو زبان انگلیسی و فرانسوی به عنوان زبان رسمی شناخته می‌شوند. نرخ بیکاری در اتاوا پایین و اقتصاد آن مبتنی بر وجود دولت فدرال و فناوری‌های پیشرفته است. البته خرده فروشی، کشاورزی، جنگل‌داری، تولید و معدن نیز بر اقتصاد این شهر تاثیرگذار می‌باشند. ساکنین شهر اتاوا به سبب ساحلی بودن ان نسبت به ساکنان دیگر شهرهای استان انتاریو تابستان‌های گرم‌تر و زمستان‌های سردتری را تجربه می‌کنند.

کبک سیتی، کلگری، هالیفاکس و مونترال را نیز می‌توان جزو مهم‌ترین شهرهای کانادا برشمرد.

جاذبه‌های کشور کانادا

در کانادا همیشه جایی برای دیدن و کشف کردن وجود دارد. سواحل زیبا و دیدنی سه اقیانوس، دریاچه‌های کوچک و بزرگ، آبشارهای زیبا، جنگل‌های سرسبز، شهرهای شلوغ و پر جنب و جوش با جشنواره‌های فصلی، موزه‌ها، پارک‌های ملی با حیات وحش شگفت انگیز و جاذبه‌های توریستی تفریحی مثل پارک‌های بازی تنها بخشی از جاذبه‌های دیدنی و گردشگری کشور کانادا می‌باشند که باعث شده‌اند گردشگران بسیار از اقصی نقاط جهان برای دیدن این زیبایی‌ها بار سفر را بسته و راهی کانادا شوند.

برخی از جاذبه‌های توریستی کانادا عبارتند از:

  • آبشار معروف نیاگارا
  • کوهستان راکی
  • برج سی ان تورنتو
  • شهر قدیمی کبک
  • شهر دیدنی ویستلر
  • پارلمان هیل شهر اتاوا
  • پارک ملی گروس مورن
  • موزه سلطنتی انتاریو
  • دره اوکاناگان
  • پارک گلکسی لند در ادمنتون
  • پارک استنلی در ونکوور
  • خرس‌های قطبی چرچیل

جاذبه‌های کشور کانادا

هزینه‌های زندگی در کشور کانادا

هزینه زندگی در کانادا بر اساس شهر و استانی که برای زندگی انتخاب می‌شود، متفاوت است. برخی از شهرها گران‌قیمت و برخی دیگر به عنوان شهرهای ارزان قیمت کانادا برای زندگی معرفی شده‌اند. در بعضی از شهرها ممکن است اجاره بها بالا و در بعضی دیگر هزینه‌ی صرف شده برای خورد و خوراک زیاد باشد. همچنین هزینه زندگی هر شخصی به سبک زندگی‌اش وابسته است و ممکن است افرادی حتی در شهرهای ارزان قیمت نیز هزینه‌ی بالایی را صرف خوراک، پوشاک، تفریح و … نمایند.

اما به طور کلی می‌توان هزینه زندگی فردی در کانادا را بدون اجاره بها، ماهانه حدود 900 دلار کانادا تخمین زد. همچنین برای یک خانواده چهار نفره این هزینه بدون اجاره‌بها بالغ بر 3200 دلار در ماه تخمین زده شده است.

کیفیت زندگی در کشور کانادا

کشور کانادا از لحاظ کیفیت زندگی یکی از برترین کشورهای جهان به شمار می‌رود. این کشور از نظر مسکن، رفاه، امنیت، سلامت و بهداشت، روابط اجتماعی، شغل و میزان درآمد، تعادل میان کار و زندگی، آموزش و کسب مهارت، میزان ثروت ملی و کیفیت محیط زندگی (آب و هوا، سرسبزی محیط و …) بر اساس استانداردهای مشخص شده در سطح جهانی بالاتر از سطح میانگین اعلام شده، قرار دارد.

  • نرخ مالکیت خانه در کانادا حدود 66 درصد است. کانادایی‌ها عمدتا تا سن 20 سالگی با والدین خود رندگی می‌کنند و در ادامه تا سن 30 سالگی خانه، سوئیت یا آپارتمانی برای خود اجاره می‌کنند. البته امروزه دوره اجاره نشینی و رهن خانه نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است. از جمله نگرانی‌هایی که در ارتباط با حوزه مسکن در کانادا وجود دارد، قیمت بالای املاک و مستغلات در اکثر شهرهای بزرگ این کشور است که جزو بالاترین قیمت‌ها در جهان است.
  • کانادایی‌ها مردمی سالم به شمار می‌روند و این کشور هیچ‌گونه مشکل عمده و گسترده‌ای با بیماری‌های خطرناک یا عفونی ندارد. میانگین امید به زندگی در مردان 80 سال و برای زنان 84 سال گفته شده است. دلیل اصلی مرگ و میر در میان کانادایی‌ها سرطان و پس از آن بیماری‌های قلبی است که روی هم رفته نیمی از مرگ و میر طبیعی را به خود اختصاص داده‌اند. بخش عظیم دیگری از مرگ و میرهای طبیعی در کانادا نیز به جهت بیماری‌هایی است که در اواخر عمر آدمی به آن‌ها مبتلا می‌شود که عبارتند از: آلزایمر، سکته‌های مغری، دیابت، بیماری‌های تنفسی و …
    تلفات انسانی ناشی از تصادفات یا اتفاقاتی که در حین کار رخ می‌دهند و خودکشی تنها پنج درصد از مرگ و میر را تشکیل می‌دهند.
    ناگفته نماند که به علل نامعلوم، کشور کانادا بیش‌ترین میزان ابتلا به بیماری ام اس را دارد.
    خدمات عمومی ارزنده‌ای در حوزه بهداشت و سلامت در کانادا ارائه می‌شود. تمامی افراد می‌توانند از کارت سلامت برای برخورداری از خدمات رایگان پزشکی بهره‌مند گردند.
  • کانادایی‌ها به دلیل اقتصاد قدرتمند، از استانداردهای زندگی بسیار بالا برخوردار هستند. متوسط درآمد سالانه خانواده در کانادا پس از پرداخت مالیات، بالغ بر 62 هزار دلار کانادا گفته شده است که برای برخی از مشاغل بسیار بالاتر از این مقدار و برای برخی پایین‌تر خواهد بود.
  • کانادا در رتبه بندی جهانی بر اساس معیارهای محیطی تعریف شده توسط سازمان بهداشت جهانی از لحاظ کیفیت آب و هوا جزو بهترین‌ کشورها به شمار می‌رود. کاهش استفاده از خودروهای بنزینی و تمرکز بیش‌تر بر فعالیت‌های زیست محیطی از جمله کارهایی است که دولت کانادا در راستای کمک به بهبود کیفی هوا و کاهش میزان آلودگی انجام داده‌اند.

آموزش و تحصیل در کشور کانادا

تحصیل و آموزش در کانادا برای دولت آن در اولویت بالایی قرار دارد به همین جهت آموزش در سطح ملی و بین المللی در سطح عالی ارائه می‌گردد. در واقع کانادا دارای یک سیستم آموزش دولتی است که توسط دولت فدرال و دولت‌های استانی و محلی، ارائه، تامین مالی و اداره می‌شود. صلاحیت نظام آموزشی و برنامه درسی مراکز و موسسات آموزشی هر استان توسط آن استان پیگیری می‌شود به همین سبب احتمال وجود تغییرات جزئی در سیستم آموزشی هر یک از استان‌ها وجود خواهد داشت اما قطعا شباهت آن‌ها به یکدیگر بیش‌تر است.

تحصیل در تمامی استان‌ها به چهار مرحله پیش دبستانی، ابتدایی، متوسطه و آموزش عالی یا همان تحصیل در دانشگاه تقسیم شده است. تحصیل تا سن 16 سالگی در همه‌ی استان‌ها به جز دو استان انتاریو و نیوبرانزویک که تا 18 سالگی اجباری گفته شده است، الزامی است.

درباره هزینه تحصیل در کانادا نیز باید گفت که تحصیل تا اتمام دوره متوسطه در مدارس دولتی این کشور برای شهروندان رایگان است و برای افراد مهاجر بر اساس موسسه و مقطع تحصیلی همراه با پرداخت هزینه خواهد بود. اما برای تحصیل در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی تمامی افراد (شهروندان و دانشجویان بین المللی) می‌بایست شهریه‌ای را پرداخت نمایند. البته ناگفته نماند که شهریه‌ها نیز برای افراد مختلف در مقاطع و دانشگاه‌های گوناگون متفاوت خواهد بود.

آموزش و تحصیل در کشور کانادا

مزایای شهروندی کشور کانادا

برخوردار بودن از حق شهروندی کانادا مزایای فراوانی دارد که دارندگان اقامت دائم این کشور یا آن‌هایی که به صورت موقت در آن ساکن شده‌اند، از این مزایا محروم می‌باشند. برخی از مزایای بیان شده برای شهروندی کانادا عبارتند از:

  • واجد شرایط بودن برای دسترسی به مشاغل بیش‌تر
    عموما در هر کشوری مشاغلی وجود دارند که به جهت مسائل امنیتی تنها به شهروندان واجد شرایط اعطا می‌شوند. در کشور کانادا نیز این‌چنین است و مشاغل شناخته شده‌ای وجود دارند که نیازمند شهروندی کانادا هستند.
  • حق رای و نامزد شدن برای مناصب سیاسی
    افرادی که شهروند کانادا به شمار می‌روند این اجازه را دارند که در انتخابات استانی یا کشوری شرکت کرده و با دادن رای نقش مهم و تاثیر گذاری در سیاست استانی یا کشوری داشته باشند. همچنین آن‌ها می‌توانند برای اخذ مناصب سیاسی نامزد شده و در صورت پذیرفته شدن، در آن جایگاه مشغول به کار گردند.
  • اخذ پاسپورت کانادا
    پاسپورت کانادا یکی از بهترین پاسپورت‌های جهان است که دارندگان آن می‌توانند بدون آن‌که دغدغه اخذ ویزا را داشته باشند به 185 کشور جهان بدون ویزا یا با ویزای فرودگاهی سفر کنند.
  • عدم نیاز به تمدید مدارک مهاجرتی
    افرادی که پس از مهاجرت و طی کردن پروسه‌ای خاص موفق به اخذ شهروندی کانادا شده‌اند، پس از دریافت آن لازم نیست همچون افرادی که دارای اقامت دائم یا موقت این کشور هستند، آن را تمدید کنند، چرا که گواهی شهروندی کانادا اعتبار نامحدودی دارد و دارندگان آن تنها هر ده سال یک بار ملزم به تمدید پاسپورت خود برای سفرهای بین المللی هستند.

مزایای شهروندی کشور کانادا

همچنین شهروندان کانادایی نباید نگران موقعیت شهروندی خود باشند! در واقع بر خلاف دارندگان اقامت دائم کانادا که می‌بایست از شرایط ویژه‌ای تبعیت کنند. شهروندان کانادایی می‌توانند به دلخواه و در هر زمانی به کشورهای دیگر سفر کنند بدون آن‌که نگران شهروندی خود باشند. همچنین آن‌ها در صورت ارتکاب جرم شهروندی خود را از دست نخواهند داد در حالی که دارندگان اقامت دائم اگر که به اندازه‌ای مشخص مرتکب جرم شوند از کشور اخراج می‌شوند.

ارزش پاسپورت کشور کانادا

کانادایی‌ها بر اساس شاخص هنلی در سال 2022 میلادی یکی از بهترین پاسپورت‌های جهان را دارند. این پاسپورت در رتبه هفتم قدرتمندترین پاسپورت‌های جهان و هم‌تراز با پاسپورت کشورهایی چون استرالیا، مالتا و یونان و پس از ایالت متحده آمریکا قرار دارد. در واقع افرادی که دارای پاسپورت کانادایی هستند می‌توانند بدون ویزا یا با ویزای فرودگاهی به 185 کشور جهان سفر کنند.

شاخص پاسپورت هنلی به عنوان مرجع استاندارد برای شهروندان و دولت‌های مستقل برای رتبه بندی گذرنامه‌ها شناخته می‌شود و عموما رتبه‌بندی‌ها هر سه ماه یک بار به‌روزرسانی می‌شوند.