1 2 3 5

استرالیا

درباره کشور استرالیا

سطح پایین جمعیت، هوای تازه و کم بودن آلودگی، برخورداری از مناظر طبیعی فوق‌العاده و زیبا، حیات‌وحش منحصربه‌فرد، فرصت‌های شغلی بسیار خوب، درآمد مناسب، اقتصاد قوی، سیستم بهداشت و درمان عالی، کیفیت بالای آموزش، ثبات مالی و تنوع فرهنگی از جمله دلایلی هستند که سبب شده‌اند بسیاری از مردم از اقصی نقاط جهان نظیر ایران این کشور را که به داشتن مردمی آرام معروف است، برای زندگی، کار و تحصیل انتخاب کرده و به امر مهاجرت اقدام کنند. اما مهاجرت بدون داشتن اطلاعات ضروری و لازم درباره کشور استرالیا ممکن است افراد را با چالش‌های مختلفی روبه‌رو کند. از این رو در این مطلب دور نمایی کلی از کشور زیبای استرالیا در جهت ارائه اطلاعات لازم به متقاضیان مهاجرت به این کشور ترسیم شده است.

کشور زیبای استرالیا

موقعیت جغرافیایی کشور استرالیا

استرالیا در قاره اقیانوسیه میان دو اقیانوس هند و آرام جنوبی واقع شده است. این کشور اگر چه از لحاظ مساحت، به عنوان یکی از کشورهای بزرگ شناخته می‌شود اما از نظر توپولوژی یا همان ویژگی‌های فیزیکی سطح زمین تنوع بالایی نداشته و اکثریت آن مسطح و پست است. البته بخش جنوب شرقی آن دارای دشت‌های حاصل‌خیز است.

استرالیا اگر چه اکثرا بیابانی و خشک است اما طیف گسترده‌ای از زیستگاه‌ها در آن وجود دارد. جنگل‌های آلپ، بارانی و طیف وسیعی از گیاهان و جانوران به جهت انزوای جغرافیایی از دیگر بخش‌های جهان در آن‌‌جا رشد می‌کنند. 92 درصد از گیاهان آوندی، 87 درصد از پستانداران، 93 درصد از خزندگان و 45 درصد از پرنده‌های این کشور بومی آن به شمار می‌روند.

موقعیت جغرافیایی استرالیا

مساحت کشور استرالیا

استرالیا از نظر مساحت ششمین کشور بزرگ جهان پس از کشورهای روسیه، کانادا، چین، آمریکا و برزیل با مساحتی برابر با 7692000 کیلومتر مربع است. البته علاوه بر سرزمین اصلی این کشور توسط هزاران جزیره کوچک و تعدادی جزیره بزرگ احاطه شده است که در مجموع مساحتی معادل با نصف ایالت تاسمانی دارند. در ادامه لیستی از ایالت‌ها و قلمروهای این کشور همراه با مساحت هر یک ارائه می‌گردد.

نام ایالت / قلمرو مساحت کل (کیلومتر مربع)
استرالیای غربی 2646000
تاسمانی 68401
کوئینزلند 1853000
قلمرو شمالی 1419630
قلمرو مرکزی 2358000
استرالیای جنوبی 983482
نیو ساوث ولز 809952
ویکتوریا 237657

استان‌های کشور استرالیا

استرالیا شامل شش ایالت نیو ساوث ولز، ویکتوریا، کوئینزلند، استرالیای غربی، استرالیای جنوبی و تاسمانی است. همچنین دارای دو قلمرو داخلی به نام‌های قلمرو شمالی و قلمرو مرکزی که کانبرا، پایتخت استرالیا در آن واقع شده است، می‌باشد. علاوه بر این‌ها استرالیا شش قلمرو خارجی را نیز تحت سلطه خود دارد و آن‌ها را اداره می‌کنند که عبارتند از: جزیره نورفلک، جزایر دریای مرجان، جزایر کوکوس، جزیره کریسمس، جزایر آشمور و کارتیر و جزایر مک دونالد.

استرالیا همچون برخی دیگر از کشورها که مدعی حق سلطه و اداره بخش بزرگی از قطب جنوب است، مدعی اداره منطقه‌ای به نام سرزمین قطب جنوب استرالیاست.

استان‌های کشور استرالیا

در ادامه نام هر یک از استان‌ها به همراه مرکز و جمعیت ساکن در آن لیست شده است.

  • قلمرو مرکزی استرالیا
    مرکز این قلمرو پایتخت استرالیا یعنی کانبرا است و جمعیت ساکن در آن بالغ بر 420 هزار نفر هستند.
  • ایالت نیو ساوث ولز
    مرکز این ایالت شهر معروف و دیدنی سیدنی است و جمعیت آن بیش از هفت میلیون و چهارصد هزار نفر است.
  • قلمرو شمالی
    مرکز این قلمرو شهر داروین می‌باشد و جمعیت ساکن در آن بیش از 240 هزار نفر است.
  • کوئینزلند
    مرکز آن شهر بریزبن است و جمعیت حاضر در آن بالغ بر پنج میلیون می‌باشند.
  • استرالیای جنوبی
    شهر آدلاید مرکز آن است و جمعیت آن بیش از یک میلیون و هفتصد هزار نفر تخمین زده شده است.
  • تاسمانی
    مرکز ایالت تاسمانی هوبارت نام دارد و جمعیت آن بیش از 540 هزار نفر گفته شده است.
  • ویکتوریا
    شهر دیدنی ملبورن مرکز این استان با جمعیتی بالغ بر 6 میلیون و ششصد هزار نفر است.
  • استرالیای غربی
    مرکز این ایالت شهر پرت (پرث) است و جمعیت آن بر اساس آمار سال 2020 میلادی 2 میلیون و 667 هزار نفر بیان شده است.

جمعیت و زبان رسمی استرالیا

جمعیت کشور استرالیا بر اساس آخرین سرشماری‌ها برابر با 25984635 نفر است که معادل با 0.3 درصد از کل جمعیت جهان است و رتبه 55 را در میان تمامی کشورها بر این اساس از آن خود کرده است. تراکم جمعیت نیز در این کشور 3 نفر در هر کیلومتر مربع است و میانگین سنی افراد حدود 38 سال گفته شده است.

و اما زبان رسمی دولت استرالیا، انگلیسی است که افراد ساکن در این کشور می‌بایست برای یادگیری آن سعی و تلاش نمایند چرا که امر مهمی است و لازمه تحصیل، اشتغال و ارتباط گرفتن با افراد جامعه است. گفته شده حدود 73 درصد از استرالیایی‌ها در خانه به زبان انگلیسی سخن می‌گویند و بقیه افراد به دیگر زبان‌ها تکلم می‌کنند. در مجموع استرالیایی‌ها به بیش از 200 زبان صحبت می‌کنند که از این تعداد 50 زبان بومی در جامعه استرالیا فعال هستند. ویتنامی، ایتالیایی، عربی، ماندارین، کانتونی و یونانی از دیگر زبان‌های رایج در این کشور به شمار می‌روند.

جمعیت و زبان رسمی استرالیا

آب‌وهوای کشور استرالیا

مردم کشور استرالیا آب و هوای متنوعی را در بخش‌های مختلف این کشور تجربه می‌کنند که در درجه اول به جهت وسعت و گستردگی زیاد آن است. آب‌وهوای استوایی، گرمسیری، نیمه گرمسیری، دشتی (علفزاری) و معتدل شش گروه آب‌وهوایی است که بر مناطق مختلف این کشور حاکم شده‌اند.

بخش شمالی استرالیا آب‌وهوای گرمسیری و آب‌وهوای استوایی را تجربه می‌کند که در فصل تابستان گرم و مرطوب و در زمستان کاملا گرم و خشک است. بخش‌های جنوبی عمدتا آب و هوای معتدلی دارند بدین صورت که تابستان‌ها معمولا دما بین 25 تا 30 درجه سانتیگراد و زمستان‌ها دما بین 5 تا 10 درجه سلسیوس است. در بخش‌های بیابانی که در مرکز این کشور قرار دارند دما گاهی به 50 درجه سانتی‌گراد می‌رسد و ممکن است سال‌ها بارندگی رخ ندهد. بخش‌های شرقی و بخشی از جنوب غربی کشور نیز دارای آب و هوای نیمه گرمسیری هستند. بخش‌های عمده‌ای از کشور نیز از آب و هوای دشتی (علفزاری) برخوردار هستند.

عموما بیشترین بارندگی‌ها در بخش شمال شرقی این کشور با متوسط بارندگی سالانه 100 اینچ است. بیان شده که گاهی نیز طوفان‌های استوایی در بخش‌های ساحلی شمالی اتفاق می‌افتند.

آب‌وهوای کشور استرالیا

کشورداری و قوانین کشور استرالیا

کشورداری، سیاست و قوانین کشور استرالیا اگر چه شباهتی با سیاست کلی کانادا دارد اما به نوبه خود سیاستی منحصربه‌فرد است. حکومت این کشور پادشاهی مشروط است (به این معنا که در کنار پادشاهی، قانون اساسی برای اداره کشور تدوین شده است). به جهت مستعمره انگلیس بودن، پادشاه استرالیا ملکه الیزابت دوم است اما جانشین او در آن کشور شخصی است که به آن فرماندار کل گفته می‌شود و اختیاراتی همچون صدور حکم برای انجام انتخابات و تعیین سفرا، وزرا و فرمانداران ایالت‌ها را بر عهده دارد. البته اگر چه او جانشین ملکه به شمار می‌رود اما برای موارد اجرایی شخص اول کشور، نخست وزیر است که بر اساس یک پروسه دموکراتیک تعیین شده و دولت را تشکیل می‌دهد.

در واقع بدین صورت است که نخست نماینده‌ها توسط مردم در دوره‌های مشخص انتخاب می‌شوند. هر یک از این نماینده‌ها در حزبی قرار دارند. رئیس حزبی که بیش‌ترین تعداد نماینده‌ها عضو آن هستند، نخست وزیر و شخص اول اجرایی کشور است.

در این کشور دو نوع قانون اصلی وجود دارد: قانون مدون و قانون غیر مدون. قانون مدون، قانونی است که توسط پارلمان‌های ایالتی و فدرال تدوین و یا درباره آن‌ها تصمیم گیری انجام می‌شود . قوانین غیر مدون قوانینی هستند که به وسیله قضات در سیستم قضایی کشور تفسیر می‌گردند.

واحد پول کشور استرالیا

واحد پول این کشور، دلار استرالیا است که با AUD نمایش داده می‌شود و در اسکناس‌های 5، 10،20، 50 و 100 دلاری عرضه می‌گردد. مبالغ کم‌تر اما به شکل سکه ارائه می‌شوند (از ده تا 50 سنت و مبالغ یک و دو دلار). دلار استرالیا از سال 1966 میلادی به عنوان واحد پول این کشور شناخته شد و پیش از آن پوند استرالیا واحد پول این کشور به شمار می‌رفت. امروزه دلار استرالیا یکی از ارزهای پر معامله در بازارهای ارز جهانی است که سهم خوبی را به خود اختصاص داده است. هر دلار استرالیا معادل با 0.68 دلار آمریکا و برابر با 30335.06 ریال ایران است. البته این مقدار همواره ثابت نیست و نوسانات ارز موجب کم و زیاد شدن آن می‌شود.

واحد پول کشور استرالیا

مذهب رسمی کشور استرالیا

مسیحیت، دین رسمی مردم کشور استرالیا است. کاتولیک، انگلیکن، پروتستان، ارتودوکس شرقی و لوتریسم برخی از فرقه‌هایی هستند که در این کشور و میان مردم رواج دارند. بر اساس آمار و اطلاعات موجود 52 درصد از استرالیایی‌ها خود را مسیحی معرفی کرده‌اند. 8 درصد دیگر به ادیان دیگر بوده‌اند حدود 40 درصد از مردم یا خود را بی دین معرفی کردهاند و یا اظهار نظر خاصی انجام نداده‌اند.

علاوه بر مسیحیت به عنوان دین غالب و رسمی استرالیا، اسلام، بودا، هندو و یهود به ترتیب بیش‌ترین پیرو از ادیان موجود در استرالیا هستند.

اقتصاد کشور استرالیا

اقتصاد کشور استرالیا را می‌توان یکی از بهترین اقتصادهای جهان برشمرد. این اقتصاد یک اقتصاد بازار بسیار توسعه یافته است. استرالیا سیزدهمین اقتصاد بزرگ از نظر میزان تولید ناخالص ملی با حدود دو تریلیون دلار استرالیا به شمار می‌رود. همچنین این کشور به عنوان بیست و پنجمین صادر کننده کالا و بیستمین وارد کننده در جهان شناخته می‌شود. از لحاظ تولید ناخالص داخلی تعدیل شده نیز این کشور رتبه هجدهم جهان را از آن خود کرده است. بورس این کشور نیز در سطح جهانی ارزشمند است و جزو 20 بازار برتر جهان معرفی شده است.

اقتصاد استرالیا به عنوان یکی از ده کشور برتر جهان از نظر ثروت‌های طبیعی را می‌توان موثر از بخش خدمات دانست چرا که بر اساس آمارهای موجود بالغ بر 62 درصد از تولید ناخالص داخلی در سال 2017 میلادی مرتبط با این بخش بوده و حدود 79 درصد نیروی کار نیز در این بخش به کار گرفته شده بودند. بخش‌های کشاورزی، معدن و توریسم نیز جزو صنایع موثر بر اقتصاد پویا و منعطف استرالیا به شمار می‌روند.

وضعیت اشتغال در کشور استرالیا

از مواردی مهمی که افراد متقاضی مهاجرت به استرالیا به دنبال یافتن اطلاعات درستی درباره آن هستند، وضعیت اشتغال و میزان بیکاری در این کشور است. در این باره لازم است گفته شود که وضعیت اشتغال در کشور استرالیا خوب است چرا که علاوه بر نرخ پایین بیکاری، نرخ اشتغال در مشاغل پاره وقت و تمام وقت مناسب است. نرخ اشتغال در استرالیا به طور متوسط برابر با 59.15 درصد است که در ماه ژوئن سال 2021 میلادی به بالاترین حد خود یعنی 63 درصد رسیده است.

همچنین فرصت‌های شغلی در حوزه‌های مختلف افزایش پیدا کرده‌اند. مجموع فرصت‌های شغلی خالی در دو بخش خصوصی و دولتی برابر با 396100 فرصت هستند که نسبت به سال 2021 میلادی بیش از 18 درصد بیش‌تر است.

فرهنگ کشور استرالیا

فرهنگ کشور استرالیا را می‌توان یک فرهنگ غربی دانست به این جهت که برگرفته از فرهنگ بریتانیای کبیر است. البته این فرهنگ تماما غربی نیست چرا که موثر از جغرافیای خاص کشور استرالیا و ترکیب فرهنگ بومیان و دیگر ساکنان استرالیا با فرهنگ غربی است. در واقع پیش از استعمار استرالیا توسط بریتانیا در قرن هجدهم میلادی و شروع مهاجرت افراد چند قومیتی به این کشور بومیان این منطقه با فرهنگ و هنر خاص خود در آن زندگی می‌کردند اما با شروع استعمار سیستم حکومتی دموکراتیک مبتنی بر سنت‌های انگلستان یا همان بریتانیا شکل گرفت و فرهنگ استرالیا تحت تاثیر فرهنگ غربی قرار گرفت.

فرهنگ کشور استرالیا

مهم‌ترین شهرهای کشور استرالیا

در کشور استرالیا شهرهای بزرگ و کوچک بسیاری وجود دارند که علاوه بر وجود جاذبه‌های دیدنی، هر یک از آن‌ها مزایایی نسبت به دیگر شهرها دارد و می‌تواند مقصدی برای مهاجرت تحصیل، زندگی یا مهاجرت کاری باشد. در این میان برخی از شهرها به دلایل مختلفی همچون موقعیت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و … مهم شناخته شده‌اند که در این بخش برخی از آن‌ها معرفی خواهند شد.

  • شهر کانبرا
    کانبرا پایتخت استرالیا است و با مساحتی بالغ بر 814 کیلومتر مربع و جمعیتی بیش از 500 هزار نفر به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شهرهای این کشور شناخته می‌شود. در این شهر به جهت مهم بودن از لحاظ سیاسی امکانات رفاهی بسیار خوبی وجود دارد و علاوه بر موقعیت‌های شغلی مناسب، فرصت‌های بسیار خوبی برای تحصیل فراهم است. شهرهای نارا در ژاپن، پکن در چین و شهر ولینگتون در راستای تقویت فرهنگ، آموزش، روابط تجاری و توریستی خواهر خوانده کانبرا شناخته می‌شوند.
  • سیدنی
    سیدنی، شهر و مرکز ایالت نیو ساوث ولز استرالیا است. این شهر در سواحل جنوب شرقی کشور واقع شده است و به عنوان بزرگ‌ترین شهر این کشور با مساحتی بالغ بر 12 هزار کیلومتر شناخته می‌شود. سیدنی به جهت موقعیت بندرگاهی مهم و استراتژیک خود، از مهم‌ترین بنادر اقیانوس آرام است. سیدنی مملو از تجربیات به یاد ماندنی است. در سواحل زیبای آن پس از یک روز کاری خسته کننده می‌توان قدم زد و یا در آخر هفته از مکان‌های تاریخی آن دیدن نمود و عزیزان خود را برای صرف غذا در رستوران‌های فوق‌العاده با غذاهای متنوع دعوت نمود.
  • آدلاید
    آدلاید در استرالیای جنوبی از دیگر شهرهای مهم این کشور است. این شهر به عنوان مرکز دولتی و تجاری این بخش از استرالیا، مکان بسیاری از موسسه‌های دولتی و مالی است. کیفیت زندگی در آدلاید بر اساس معیارهای مختلف و در رتبه‌بندی‌های متعدد در جایگاه بالایی قرار دارد. گفته شده که این شهر مهم به سبب فرهنگ غذایی متنوع که برگرفته از چند فرهنگی بودن مردم آن است، شناخته می‌شود. در آدلاید طیف وسیعی از رستوران‌ها و کافه‌ها غذاهایی با کیفیت و مقرون به صرفه ارائه می‌دهند.

مهم‌ترین شهرهای کشور استرالیا

شهرهای داروین، ملبورن، گلدکوست، بریزبن، هوبارت و نیوکاسل دیگر شهرهای مهم استرالیا به شمار می‌روند.

جاذبه‌های کشور استرالیا

استرالیا کشور بزرگ و پهناوری است که تنها کمی از کشور آمریکا کوچک‌تر است. پس جای تعجب نیست اگر که این کشور زیبا که جزیره‌ای بزرگ در اقیانوس آرام است، خانه‌ی برخی از شگفت‌انگیزترین مقاصد جهان و گروهی از عجیب‌ترین و دیدنی‌ترین موجودات باشد. این کشور بهشت توریست‌ها و سرزمین تضادهاست.

سواحل دیدنی با صخره‌های مرجانی، جنگل‌های بارانی با حیات وحش خاص، پارک‌های ملی، بیابان‌های سرخ و سوزان، موزه‌ها، خانه اپرا سیدنی و شهرهای پر جنب‌وجوش همه در کنار هم استرالیا را به یکی از بهترین مقاصد توریسم تبدیل کرده‌‌اند. در ادامه لیستی از بهترین جاذبه‌های توریستی استرالیا ارائه می‌شود.

  • خانه اپرا سیدنی
  • پارک دریایی دیواره بزرگ مرجانی (Great Barrier Reef Marine Park)
  • پل بندرگاه سیدنی
  • پارک ملی کوهستان‌ آبی
  • شهر ملبورن
  • ساحل بوندی
  • جاده بزرگ اقیانوسی
  • شهر برومه
  • جزایر ویتساندی

جاذبه‌های کشور استرالیا

هزینه‌های زندگی در کشور استرالیا

متوسط هزینه زندگی در استرالیا ممکن است بیش از آن چیزی باشد که اکثریت مردم انتظار دارند. اگر چه بیش‌تر شهرهای این کشور در حال حاضر نسبت به شهرهایی چون نیویورک، لندن و پاریس ارزان‌تر هستند اما دور بودن آن، میزان توسعه و کیفیت زندگی بالا، آن را به مکانی گران برای زندگی بدل کرده است.

هزینه برق در این کشور بالاست. آموزش و مراقبت‌های بهداشتی نیز برای مهاجرانی که اقامت دائم ندارند، همراه با پرداخت هزینه است. در واقع افرادی که یه این کشور مهاجرت می‌کنند، نباید انتظار داشته باشند که می‌توانند پول زیادی را پس‌انداز نمایند چرا که بخش قابل توجهی از حقوق ماهانه صرف مسکن می‌شود. این موضوع به ویژه برای آن گروه از مهاجران که سیدنی و یا شهرهای اطراف آن را برای زندگی انتخاب کرده‌اند صدق می‌کند. هزینه خورد و خوراک، پوشاک، هزینه‌ای که صرف تفریح و موارد دیگر می‌شود نیز بیش‌تر به سبک زندگی افراد وابسته است.

در کل می‌توان میانگین هزینه زندگی در سیدنی که به عنوان گران‌ترین شهر این کشور شناخته می‌شود را برای یک فرد بدون در نظر گرفتن اجاره بها 1440 دلار استرالیا و برای یک خانواده چهار نفره 5220 دلار استرالیا بیان کرد.

کیفیت زندگی در کشور استرالیا

استرالیا به جهت بالا بودن شاخص کیفیت زندگی و استانداردهای آن، یکی از برترین کشورهای جهان برای زندگی به شمار می‌رود چرا که علاوه بر آموزش در سطح عالی، امید به زندگی در آن بالا بوده و از رفاه اجتماعی و اقتصادی برخوردار است. استرالیا به عنوان یکی از شادترین جامعه‌ها در کل جهان است. اشتغال، میزان درآمد، تعادل میان کار و زندگی، محیط زیست، میزان مشارکت شهروندان در امور مدنی، سلامت و بهداشت، امنیت و رضایت از زندگی در این کشور در سطح بسیار خوب قرار دارند.

پول اگر چه خوشبختی نمی‌آورد اما می‌توان به وسیله آن به استانداردهای زندگی بالاتر دست پیدا کرد. در استرالیا متوسط درآمد خانوارها بالغ بر 110 هزار دلار استرالیاست.

از نظر اشتغال نیز بیش از هفتاد درصد از افراد 15 تا 64 سال در استرالیا دارای شغل ثابت (شغلی که در زمان مرخصی نیز حقوق به فرد تعلق می‌گیرد- Paid Job) هستند که بالاتر از متوسط اشتغال تعیین شده توسط سازمان همکاری و توسعه است.

از لحاظ سلامت نیز امید به زندگی در این کشور نزدیک به 83 سال گفته شده است. میزان ریز آلاینده‌های مضر در هوا که موجب آسیب‌های ریوی می‌شوند در این کشور پایین است و سطح کیفیت آب نیز بسیار خوب گفته شده است.

علاوه بر این‌ها اقتصاد این کشور را می‌توان قوی و فعال دانست که در طی سال‌های گذشته تقویت شده و روند خوب و رو به رشدی دارد.

آموزش و تحصیل در کشور استرالیا

سیستم آموزشی استرالیا یکی از برترین سیستم‌های آموزشی در جهان برای دانشجویان بومی و بین‌المللی است چرا که از استانداردهای بالا برای آموزش، برنامه‌های درسی جامع و معلمان و اساتید بسیار ماهر برخوردار است.

در استرالیا آموزش در مقاطع مختلف ابتدایی، متوسطه و آموزش عالی (تحصیل در دانشگاه‌ها و موسسه‌ها) امکان پذیر است.

تحصیل در مدارس مختلف این کشور مشابه به یکدیگر است و تنها تفاوت‌های جزئی میان ایالت‌ها و مناطق وجود دارند. تحصیلات ابتدایی و متوسطه 13 ساله است و تحصیل تا سال نهم یا دهم (شش تا شانزده سالگی) برای تمامی افراد اجباری است. آموزش عالی در استرالیا نیز متشکل از تحصیل در دانشگاه‌ها و آموزش فنی و حرفه‌ای (VET) است که افراد بر اساس علاقه می‌تواند مسیری را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند.

هزینه تحصیل در مدارس و دانشگاه‌های مختلف استرالیا متفاوت است و به معیارهای گوناگونی چون مقطع، موسسه تحصیلی و رشته بستگی دارد. شهروندان و افراد دارای اقامت دائم برای تحصیل در مدارس دولتی نیاز به پرداخت شهریه ندارند اما برای تحصیل در مدارس خصوصی و دانشگاه‌ها ملزم به پرداخت شهریه هستند. مهاجران تحصیلی و افرادی که دارای اقامت دائم استرالیا هستند برای تمامی مقاطع لازم است شهریه پرداخت نمایند.

آموزش و تحصیل در کشور استرالیا

مزایای شهروندی کشور استرالیا

شهروندی استرالیا مزایای بسیاری دارد که در ادامه به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره خواهد شد.

  • ورود و خروج نامحدود به استرالیا
    فردی که دارای اقامت دائم استرالیا است می‌تواند برای مدت نامحدودی در استرالیا بماند. اما اگر که همین شخص بخواهد به خارج از کشور رفت‌وآمد داشته باشد می‌بایست هر پنج سال یک بار برای تمدید اقامت دائم اقدام نماید. برخلاف مقیم دائم بودن با اخذ شهروندی این شرط به کلی حذف شده و شخص می‌تواند به صورت نامحدود بین استرالیا و دیگر کشورها در رفت‌وآمد باشد.
  • پشتیبانی و حمایت کنسولگری استرالیا از شهروندان خود در دیگر کشورها
    وزارت امور خارجه و تجارت استرالیا زمانی‌که شهروندان استرالیایی با انواع حوادث ناگوار نظیر تصادف و جراحت‌های شدید در خارج از خاک استرالیا روبه‌رو می‌شوند از آن‌ها حمایت کرده و به آنان کمک می‌کند. در واقع کمک‌های فوری کنسولگری‌های این کشور در دیگر کشورهای جهان به صورت شبانه‌روزی به شهروندان ارائه می‌گردد.
  • اشتغال در سِمت‌های دولتی و دفاعی
    از دیگر مزایای شهروندی وجود فرصت‌های شغلی نامحدود برای شهروندان در این کشور است. در واقع اگر چه افرادی که دارای اقامت دائم این کشور هستند می‌توانند در بیش‌تر سازمان‌ها، ارگان‌ها و یا نهادها مشغول به کار گردند اما در این میان مشاغلی وجود دارند که تنها شهروندان حق اشتغال به آن‌ها را دارند. این مشاغل در دو دسته مشاغل دولتی و دفاعی قرار دارند.
  • نخست وزیر شدن!
    یک شهروند استرالیایی این حق را خواهد داشت که در بخش سیاسی مشغول به کار شود و حتی به نخست وزیری برسد. در حقیقت زمانی که شخصی موفق به اخذ شهروندی استرالیا شود، می‌توانند علاوه بر شرکت در انتخابات در صورت واجد شرایط بودن، برای موقعیت‌ها و فرصت‌های شغلی موجود در بخش سیاسی اقدام نماید.
  • سفر بدون ویزا به 189 کشور
    پاسپورت استرالیا یکی از قوی‌ترین پاسپورت‌های جهان است که با داشتن آن می‌توان به 189 کشور جهان بدون نیاز به اقدام برای ویزا و اخذ آن به آسانی سفر کرد. این پاسپورت تنها به شهروندان استرالیا تعلق می‌گیرد. پس دریافت شهروندی سفرهای بین‌المللی راحت و به صرفه‌ای را برای افراد به دنبال خواهد داشت.
  • کمک مالی برای تحصیل
    طرح HECS-HELP برنامه‌ای است که توسط دولت استرالیا برای کمک به دانشجویان در تامین هزینه تحصیل در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی تدوین و ارائه شده است. این برنامه متعلق به شهروندان استرالیایی است و افراد در صورت دارا بودن شرایط برای دریافت آن، تنها در امور تحصیل نه موارد متفرقه‌ای چون هزینه مسکن می‌توانند از آن بهره ببرند.
  • اخراج نشدن از کشور (عدم دیپورت)
    وقتی‌که شخصی موفق به اخذ شهروندی استرالیا شد، اگر که جرائمی را مرتکب شود (صرف‌نظر از شدت آن‌ها و مجازات‌های در نظر گرفته شده) از کشور اخراج نخواهد شد. اما اشخاصی که مقیم دائم شناخته می‌شوند در صورتی که میزان جرائم آن‌ها به میزان مشخصی برسد احتمال دیپورت یا همان اخراج آن‌ها وجود دارد.

ارزش پاسپورت کشور استرالیا

پاسپورت استرالیا بر اساس شاخص هنلی که شاخص رتبه بندی پاسپورت‌های کشورهای مختلف جهان است، در رتبه هفتم و هم‌تراز با کشورهای کانادا، مالتا، یونان و جمهوری چک قرار گرفته است. قرار گرفتن در رتبه هفتم لیست بدین معنا است که شهروندان استرالیایی می‌توانند بدون ویزا، با استفاده از ویزای فرودگاهی در بدو ورود یا مجوز سفر الکترونیکی (eTA) به 189 کشور جهان به راحتی و بدون آن‌که درگیر سختی‌های اخذ ویزا گردد، شهروندان کشور استرالیا هم اکنون می‌توانند به 134 کشور جهان بدون ویزا، 49 کشور با ویزای فرودگاهی و 6 کشور با eTA سفر نمایند و برای ورود به مقاصد و کشورهای باقی‌مانده نظیر چین، ترکیه، هند و روسیه می‌بایست نخست ویزا دریافت نموده و پس از آن سفر خود را آغاز کنند.